Julmys

Jag är inte den mest julfanatiska människan som finns
men jag gillar allt det här med ljus och alla fina stjärnor.
Har ni julpyntat?
Pepparkakscupcake med vit chokladfrosting!
Igår var jag på tjejmiddag hos syster och då hade jag med mig lite efterätt i form av dessa sötnosarna. Jag tror minsann att dom var uppskattade!
Receptet på muffinsarna hittar ni HÄR!
Och till min vita chokladfrosting behöver ni:
200 gram vit choklad
200 gram färskost
- Smält chokladen och låt den svalna, blanda i osten och låt detta stelna!
- Spritsa eller bred på cupcaken!
Utmanad!
4 matprogram jag gärna ser:
- Leilas program - Jag har till och med hennes Dvd:er......
- Vad blir det för mat med Per Morberg
- Halv åtta hos mig
- Jamie Oliver är alltid skoj!
- Nigella express finns ju också... men nu blev de minsann 5!
4 saker jag har ätit idag:
- Skogaholmsmackor med prickikorv!
- Pepparkaksmuffins
- Chili con carne
- CHIPS! (chokladen var slut! hahah)
4 smaker jag längtar efter:
- CURRY! det var väl en vecka sedan....
- Julmust med pepparkakor!
- Vörtbröd med julskinka.. Mmmm!!
- Sen så längtar jag efter syrrans födelsedagsmiddag! (Hon är en grym kock!)
4 saker på önskelistan:
- Kitchen aid! en vit....
- Bli ekonimisk oberoende nångång! (gärna snart!)
- Att samtliga i min familj får hålla sig friska och må bra.
- Att få mammas mat på julafton <3
4 smaker jag avskyr:
- Vaniljcola!
- Sura godisar
- falukorv är ingen favorit....
4 personer vilkas bloggar jag uppskattar, och därmed också utmanar:
Min syster Jessie som är en grym hobbykock!
Min kusin Joackim som har en grym filmblogg!
Min mamma som är helt fantastisk i köket
Min fina vän Sofie som ska bli mamma igen!
Pepparkaksmuffins

En liten smygstart på vad som kommer vid mitt julbak i år. Dessa helt underbara goda muffins ska så småningom bli Cupcakes. mumsigt värre.
Till dessa behöver ni
100 gram smält smör
2 dl mjöl
1 msk pepperkakskrydda
2 ägg
2 dl socker
1 tsk bikarbonat
3 msk grekisk yoghurt
- Vispa ägg och socker vitt och fluffigt
- Blanda alla torra ingredienser innan de vänds ner i äggsmeten
(mjöl, bikarbonat, krydda)
- Smält smör och blanda i smeten, tillsätt sist yoghurten.
- Fördela ut i dubbla formar eller muffinsplåt!
Njuuut!
CAKE

Måste bara tipsa er om en jättebra tidningen som jag prenumererar på! CAKE heter den och är verkligen en kanonbra tidningen för alla oss som är intresserad av bakning! I tidningen får man se hur man modellerar med sockerpasta och hur man gör fina tårtor! Jättehärlig inspiration!
Trädgårdsfika

När jag ser denna bilden så känns sommaren väldigt långt bort.....
Veckorna går i ett numer. Tyvärr har bloggen kommit lite i skymundan men på tisdag när jag är ledig ska ja försöka hinna baka något smarrigt.
Jag längtar mest efter julbaket nu!
Vad ska ni baka till advent och jul? Har ni något som ni alltid bakar?
Tusen tack - Zeta!
Igår när jag kom hem från jobbet och skulle kolla posten så blev jag superglad!
Kolla vad jag fått av underbara Zeta!
En fetaostskärare, rabattkuponger och flera fina receptböcker!
Tusen, tusen tack Zeta!
Citronkaka med vit choklad

Först och främst vill jag ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen i veckan. Som ni vet har jag fått jobb och fått mer tider än jag trott, vilket känns fantastiskt roligt! Men det tar lite tid att vänja sig! Men jag hoppas ni förstår!
I veckan fick jag i alla fall ett ryck att bara testa något. Jag hade citron och vit choklad hemma så detta blev resultatet! Jättegod och saftig kaka!
3 ägg
1 dl socker
2 dl mjöl
2 tsk bikarbonat
1 citron, skal och saft
180 gram smält marabou vinter (vit choklad)
100 gram smält smör
1 dl mjölk
- Vispa ägg + socker pösigt
- blanda mjöl och bakpulver och tillsätt det i äggvispet
- smält smöret tillsammans med mjölken och tillsätt det med ägg + mjölet
- smält chokladen och tillsätt det.
- Riv i citronskalet och pressa sedan saften
- Smöra och bröa en form med kokos och grädda på 175 i c:a 25 min!
Citronfromage

Gör mig en tjänst, gott folk! Köp inte fromage och blanda ut med mjölk eller vad det är, utan gör det själva! Det är så enkelt och blir så himla gott! Jag hade denna fromagen som fyllning i mammas tårta! passade perfekt.....
4 blad gelantin
4 äggulor
100 gr strösocker
1 st citron, skal och saft
3 dl vispgrädde
1. Lägg gelantinbladen i blöt i kallt vatten i ca:5 min.
2. Vispa upp gulorna och sockret till en luftig smet.
3. Ta upp gelantinbladen ur vattnet. Smält dem i vattenbad.
4. Blanda dem sedan med citronskalet och saften. Häll ner blandningen i äggsmeten.
5. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i den svala citronblandningen.
6. Häll fromagen i småglas och dekorera med bär eller choklad. Välj nåt gott! :)
Syltkakor

Småkakor är verkligen underskattat. Enkla och goda! Detta receptet är kanon, du kan till och med frysa degen om du skulle vilja baka ut dom vid senare tillfälle. Perfekt!
5 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1.5 dl florsocker
300g kallt smör
0.5 msk kallt vatten (kan behövas upp till 1 msk)
1. Blanda vetemjöl, potatismjöl och florsocker i en bunke.
2. Tärna smöret och nyp ihop det med mjölblandningen.
3. Häll i vattnet och arbeta ihop till en deg. Knåda inte för mycket, degen ska bara precis gå ihop.
4. Lägg degen i en plastpåse i kylen och låt den vila i minst en timme.
5. Välj din egen smaksättning till kakorna. Jag använda Kung Markattas ekologiska skogshallonsylt!
Jag har fått jobb!
Jag är lycklig. Jag har fått jobb! Och inte vad som helst utan något som jag brunnit för länge! Människor och matlagning, Kan de bli bättre? Det ska bli helt fantastiskt roligt.
Klockan 17.00 idag börjar jag!
Om ni jobbar: Vad jobbar ni med?
Magisso - TACK!

Rara Christine från Magisso skickade mig dessa två smarta tårtspadar. Visst är dom helt underbara? Det går ju inte skära "fel" i tårtan med dessa. Kika gärna in på deras sida där dom demostrerar hur man gör!
Tusen tack Magisso!!!
Tuffa Cupcakes
Jag gjorde även 12 stycken cupcakes i ungefär samma stuk som tårtan.
En chokladbotten med färskostfrosting, dekorerat med marsipan & strössel.
Tårta till Mamma
Grattis till min fina mamma som fyller 55 år idag. Det firades igår med god mat och tårta som jag bakade.
Mammas önskemål var en chokladtårta och givetvis fick hon det! För att vara min första tårta så är jag otroligt nöjd! Det verkade alla som smakade den också vara!
Tårtan innehåller:
3 st Chokladbottnar
mörk chokladmousse
citronfromage
glaserad med mjölchokladfrosting.
Marsipanrosor
Mycket gott!
Dan före dan.....

Imorgon ska min mamma ha 55 års kalas och jag har fått den fina äran att göra hennes tårta. Hon ville ha en chokladtårta och de ska hon givetvis få!!! Jag är lite nervös faktiskt för hur det ska gå....
Imorgon får ni se resultatet!
Nu ska jag avsluta kvällen med att göra marsipanrosor och diverse till tårtan!
Vad gör ni ikväll? Tittar på Idol? Har ni någon favorit?
Rice, tyllar & traderafynd
Slickepottarna från Rice är köpta i Lidköping
Tyllarna är från Verner och verner
Sockerströarna är traderafynd!
Vad gillar ni att köpa?
Ni vet sånt där man redan har fast det är roligt med mer.......
Månadens sötsak - Färgglatt

Temat för månadens sötsak är: FÄRGGLATT! Så jag tänkte bjuda på mina Rosa Dammsugare som har smak av chili och arrak. Jättegod kombination!
Till dessa behöver du:
100 gram smör
1 dl florsocker
4 dl kaksmulor (sockerkaka, drömmar...Jag använda min överblivna Chilikladdkaka)
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
Till garnering:
100 gram smält mörk choklad
200 gram marsipan
- Smula ner kaksmulorna i en skål och tillsätt smöret - Vispa detta krämigt
- Tillsätt sedan florsocker, vaniljsocker och kakao.
- Forma till längder och ställ dom i kylen en stund. Kavla marsipan & smält chokladen under tiden.
- Ta ut dom och drapera (Klä) in kaksdegen i marsipan, doppa sedan en ända i taget!
Tusen tack - Gastromax!
Herregud vad paff jag blev igår när DHL kom med paket. Jag väntar nämligen paket från ett annat företag och trodde därför att det var deras leverans som kom. Så till min förvåning så var det från GastroMax som skickade mig helt underbara bakprodukter! Tusen tusen tack!
Jag fick:
Kakpress som kan spritsas med och göras kakor
Grönsakskniv
skalkniv
Sockerkaksform i Silikon
Muffinsform i silikon
Pensel i silikon
Pepparkakshus utstickare
En massa tyllar och masso med dekorationssaker!
Jag är så glad!!
Pastelliga koppkakor
När mina underbara brorsbarn var hemma hos mig i helgen så bakade vi Cupcakes. Vanilja enkla med både choklad och vaniljsmak. Sedan gjorde jag bara en enkel frosting med smör, färskost och florsocker som vi färgade upp tillsammans! Jättemysigt och roligt att göra tillsammans!
Vad brukar ni göra för pyssel med barn?
Gåva : Kakfat!
Jag blev så glad när country by mail ville skicka mig detta fina kakfatet!
visst är det fint?!
Jag som älskar vit inredning mot det lantliga hållet älskar naturligtvis deras fantastiska butik också!
Ni måste verkligen kika in där. Helt underbar!
Biscotti med smak av apelsin och choklad!
För en tid sedan fick jag en massa nötter och annat gott från Exotic Snacks. B.la dessa goda Apelsinchokladmandlarna! Och dom var så goda så jag tänkte jag skulle testa att baka in dom i något.
Så detta är resultatet. Och goda blev dom!¨
5 dl mjöl
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
100 gram smör (inte smält)
2 st riven bittermandel
3 ägg
c:a 3 dl av Apelsinchokaldmandlarna!
- Blanda mjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver, bittermandel direkt på bordet.
- Tillsätt smör + äggen och arbeta ihop till en fast deg.
- Rulla ut till två eller tre längder och grädda längderna först på 200 grader i c:a 15-20 min
- Ta ut längderna och skiva till skorpor, 2 cm tjocka.
- Grädda ytterligare en gång (torkning) på 150 grader i 20 min!
Vaniljbullar a la Marie
Jag älskar bullar. Mamma har alltid gjort en variant av vaniljfyllning
till sina bullar men nu ville jag göra min egen fyllning fast med lite smak av mammas.
Mammor är bra!
Du behöver!
Valfri vetedeg! jag använder denna!
Min Vaniljkräm (fyllning)
150 gram smör
en påse marsan vaniljsåspulver
3 msk vaniljsocker
1 msk vaniljarom
(man kan ta i 100 gram mandelmassa men jag ville att min syster som är allergisk mot
nötter skulle kunna äta dessa så jag uteslöt det)
- Vispa smör + vaniljsocker
- vänd ner marsanpulvret och sedan vaniljaromen.
- Bred över degen och grädda!