Ojojoj!

Tänk att det kunde vara så provicerande att jag skrev om min kommande magoperation, det kunde jag inte i min vildaste fantasi tro.
Jag hoppas ju att ni alla förstår att en operation inte är det första alternativet man väljer. För det första är det hel drös med läkarbesök och utredning som skall göras innan man ens får den. Att trångsynta tror att den skulle vara någon sorts genväg förstår jag mig inte på, man måste ge lägga om hela sitt liv och det tycker i alla fall inte jag är en genväg.
 
Självklart finns det anledingar till varför jag valt denna vägen. Hela mitt liv, framförallt dom senaste 22 åren efter min hjärtoperation har jag fått höra från diverse läkare, omvårdnadspersonal och dietister hur tjock jag är. Som barn och tonåring är det fruktansvärt att få höra. Det finns ingen människa i världen som behövt tala om för mig att jag är tjock, det är jag helt medveten om. Att alltid fått känna sig störst, köpa kläder på speciell avdelning, blickar...
Jag vet inte hur många läkarbesök jag ställt in för att jag vetat att jag måste väga mig.
 
Jag har länge tänkt på att göra en GBP operation men aldrig känt mig riktigt mogen att ta det beslutet men det gör jag nu! Och det känns ju helt underbart! I december förra året var första gången jag vägde mig på 10 år överhuvudtaget och jag känner mig så jäkla stolt som gjorde de, att jag övervann den rädslan, eller vad det nu är.
 
Jag kan inte påstå att jag haft några större fysiska problem just pga min övervikt, ÄN. Jag tar tag i detta nu för att jag INTE vill bli sjuk. Jag har heller aldrig haft dåligt sjlvförtroende, har aldrig haft problem med att träffa killar, inte tjejer heller för den delen (höhöhö), har alltid fått fina komplimanger så detta beslutet är tagit i ren hälsosynpunkt.
 
Sen längtar jag efter den dagen när jag kan köpa EXAKT dom kläder jag verkligen vill ha, jag längtar efter att känna mig bekväm i badsituationer och en massa massa annat!
 
Men... ni som vill, får hemskt gärna följa min resa här på både bloggen och utanför. Ni får gärna fråga saker, stötta mig och vara allmänt goa!
 
Puss på er!
 

Kommentarer
Postat av: Sofie

Du är stark Marie! Jag tycker du gör helt rätt, bättre att göra det nu när du är ung och innan du får några fysiska problem. Du är vacker och kommer alltid vara! Jag kommer stötta dej hela vägen och dom som är negativa till din operation är säkerligen avundsjuka. Kramar

2013-01-31 @ 14:37:38
URL: http://justalotoflove.blogspot.com
Postat av: Emily

Håller med den första kommentaren men har du ätit fel slags mat eller varför är du överviktig?

2013-01-31 @ 15:57:07
Postat av: Anonym

Du har ju fått Diabetes och det måste väl vara viktrelaterat och därför ett fysiskt problem och ett ganska stort sådant. Övervikt drar ju med sig ganska många följdsjukdomar. Tycker att GBP kan vara ett bra alternativ MEN som du skriver så ligger det ett jäkla jobb efter operationen, med kosthållning och motion. Tycker det bästa man som överviktig kan göra är att ta kontakt med en specialist/psykolog som hjälper en att gå till botten med själva matproblemet. Varför du äter som du gör och vilka känslor som gör att du äter viss mat och mängd osv. Annars kommer du fortsätta äta "fel" även efter operationen och faktiskt gå upp i vikt igen. Lycka till!

2013-02-01 @ 03:16:36
Postat av: Anna

Heeej Maaary!
Det är starkt och modigt utav dig att ha kommit till den punkten då du bestämt dig och vågar göra denna operation. Vikt är ingen dans på rosor! Fast i ens egna ögon har ju du alltid varit fin men det är också viktigt att man själv ska känna den känslan och som du säger, bara att kunna gå in i en klädaffär och välja vilka kläder man vill, det är en enorm känsla! Jag hejar och tror på dig!!
Stor KRAM

2013-02-01 @ 22:24:10
URL: http://annatofta.blogg.se
Postat av: Ämma

Marie! Du kanske väger lite mer än man borde men jag skulle ge allt för att ständigt vara så glad och trevlig som du är, efter allt du har går igenom och allt som komma skall så ger du ändå 110% och jag skulle ge allt för de! Så va stolt jag tycker du är vacker! Du klär dig bra du sminkar dig bra! Och du har en underbar hund! Kram från gamla grannen Emma

2013-02-03 @ 14:03:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0