Tandvården

 
Jag tycker att detta är en klassfråga med vilka som kan/kan inte gå till Tandläkaren, är det bara jag eller är vi fler som tycker att priserna är hutlösa?
Som många vet är jag hjärtopererad och då tyckte tjejen som jag bokade min akuta tid hos att jag borde gå mer regulbundet hos tandläkaren då hjärtsjuka antagligen har mer sköra tänder. ( Varför har ingen informerat om  detta för typ 20 år sedan??) Det fick mig i alla fall att tänka efter, kanske borde jag verkligen ta mig både tiden och pengar på att gå dit varje år.
Jag ringde ialla fall tillbaka till tjejen som jag pratat med innan för att fråga om deras försäkringar. Svaret blev i alla fall att jag måste genomgå en rejäl kontroll av mina tänder som kostar c:a 850:- och därefter får jag en bedöming av tänderna där tandläkaren kommer berätta OM jag får bli försäkrad. Jag blir nämligen inte försäkrad just då, utan har jag något som måste fixas i munnen så måste det göras innan jag får ta försäkringer. Och javisst, jag förstår tanken men någonstans känns det som att man jämför med en bilföräkring eller en tvförsäkring vilket jag tycker låter galet!
 
Min mun är ingen jävla pryl som sitter på väggen, min mun är heller ingen bil som jag VALT själv att köpa mig. Som bilägare vet man om att de blir en massa kostnader. Nej, jag tycker inte att allt ska handla om pengar, jag är så jävla trött på att ALLT ska handlar om pengar. Det är trots allt människors tandhygien vi pratar om, är inte vi alla värda en mun men HELA tänder oavsett om kan eller inte kan betala så extremt för den?
 
Jag tycker att ett tandläkarbesök ska kosta som ett vanligt läkarbesök, då kommer alla människor att ha råd att fixa sin mun.
 
Detta lär bli framtiden.
 

Kommentarer
Postat av: anna Edwartz

Jag förstår dig ,det är dyrt att gå till tandläkaren men du tjänar på det i längden att ha få en koll en gång mellan 1 1/2 års mellan rum .Tycker också det är hutlöst dyrt att gå till tandläkaren .Jag brukar säga att det räcker att öppna mun så går taxametern på :)

2012-10-17 @ 20:16:52
URL: http://www.edwartz.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0