Odense/Kronjäst - TACK!



Herrgud vad glad jag är! Tack snälla EvaKåkå som skickade mig dessa checkarna på Odense nougat och kronjäst! Jag som älskar nougat!

Har ni några tips på goda nougatrecept?!


Kommentarer
Postat av: mamma

äta den är gött hahahaha

2010-10-04 @ 21:15:24
Postat av: Sofie

Va skoj :) tyvärr inga recept då jag inte tål de :(

2010-10-04 @ 21:28:36
URL: http://daughterofrock.blogspot.com
Postat av: Jossan

Där var dom lite fyndiga med kanelbullar på ;) När det är kanelbullens dag och allt. Kanon kul att du får så fina saker :) Kram

2010-10-04 @ 21:42:08
Postat av: Martina

Göra rulltårta med smörkräm. Så blandar du ner nogaten i smörkrämen. Det blir suuuuuper smaskigt!! Gjorde det när jag fyllde år men nogaten som var kvar från jul bara för att flytta ut, och guuud vilken sensation!! :)

2010-10-05 @ 12:17:43
Postat av: Hannah

Kanon då kan du ju baka något gött till mig;)

2010-10-05 @ 12:59:52
URL: http://marielejon.blogg.se/
Postat av: susanne Lundkvist

Havre rutor m.nougat!

ca 24 st

100g smör

4 1/2 dl havregryn

1 msk vetemjöl

1 1/2 tsk bakpulver

1 dl socker

2 tsk vaniljsocker

2 msk ljus sirap

Garnering:

100 g nougat



1.smält matfettet i en kastrull på spisen.

2.blanda samman havregryn,bakpulver,socker,vaniljsocker och sirap i en skål.Tillsätt smälta matfettet.Rör om.

3.Bred ut smeten i en smord långpanna 20*30 cm.

4.Grädda kakan på galler,nedre ugnsfalsen i 200 grader,ca 10 min.

5.skiva nougaten tunt med en osthyvel.Lägg skivorna i ett tunt lager ovanpå den heta kakan så att nougaten smälter.Gör ett dekorativt mönster med en gaffel.

6. skär kakan i rutor.Låt gärna kakan stå i ca 20 min i kylskåpet så att nougaten hinner stelna innan kakan ska serveras!!



Lycka till och är det något du undrar så hör av dig.

kramiz susanne

2010-10-05 @ 14:00:43
Postat av: Malin Axelson

Rutor med nougatglasyr ca 40 st

Botten:

150 gr smör

400 gr mandelmassa

6 ägg

4 dl vetemjöl'

3 tsk bakpulver



garnering:

ca 150 gr nougat

ca 150 gr mjölkchoklad

valnötter (valfritt)



ugn 200 grader.



Gör så här:

Botten: rör smöret mjukt och smidigt. Riv mandelmassan och blanda den med smöret.

Tillsätt äggen ett i taget under kraftig omrörning. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt det i smeten.



Häll smeten i en smord och bröad långpanna ca 30x40 cm. Grädda i mitten av ugnen 10-12 min.Låt svalna



Garnering: Dela nougat och choklad i mindre bitar och smält i vattenbad under omrörning. Låt svalna. Bred det på kakan. Låt stelna. Skär i rutor eller längder. Pynta ev med valnötter.

2010-10-05 @ 21:33:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0