Exotic Snacks - Tusen tack!
Tusen tusen tack till Exotic Snacks som skickade mig ett paket med deras produkter! Jag har redan en massa ideér vad jag ska göra med dom, speciellt apelsinchoklad mandlarna! Otroligt goda...
Jag fick:
Jordnötter
kanderade nötter
brazil nuts
macadamia blandning
Apelsinchockladmandel
pistachnötter
(Milo och Mamma blev ju väldigt förtjusta i namnet Brazil nuts... Vet inte vad dom hade i huvudet??!)
och de vill du inte veta vad vi tänkte hahahah
Älskar pistach mmmm
Precis Ingela!! Vi tänkte ju bara på allt gott som man kan göra med nötter!! Hahaha!! :)
åh, älskar naturgodis och nötter!! vad gör du för att få så mycket gratisgrejer?? :P
nja, heminredningen har nog inte växt så jättemycket tror jag.. men det är svårt att veta säkert för det ligger ju lite mer mitt i varuhuset :)
fick du inga majschips?? De är ju så goda!!
Har du nybakt baugett färdig kl 07.00 i morgona??
Hahahaha
Chockladkaka
12 bitar
100 g smör
300 g mörk choklad, ca 70 % kakaohalt
4 ägg
½ dl fruktsocker
1 krm salt
½ dl pinjenötter
Till servering:
2 dl vispgrädde
2 msk hackad citronmeliss
rivet skal av ½ lime
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Dela chokladen i bitar och rör ner i smöret. Låt den smälta på svag värme under omrörning. Dela gulor och vitor. Vispa ihop äggulor, socker och salt. Rör ner dem i chokladsmeten. Vispa vitorna till skum och vänd ner dem. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter. Rosta pinjenötterna i torr varm stekpanna och strö över kakan. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Kakan ska vara lite lös i mitten. Låt den kallna. Servera med vispad grädde, smaksatt med citronmeliss och rivet limeskal.
Låter Smarrig??