Magiskt






Kaka med kanel & gräddfil!



Fick detta fantastiska recept av min svägerska Sara. Ända sedan jag fick smaka på denna kaka första gången har jag älskat den! Gillar man kanel så älskar man denna kaka!

Du behöver!

2 ägg
2½ DL socker
175 gram smält smör
4½ DL mjöl
2 tsk vaniljsocker
2½ DL gräddfil
1 tsk bikarbonat
1 msk kanel
2 tsk bakpulver

- Vispa socker och smöret pösigt! Tillsätt sedan ett ägg i taget!
- Rör ihop gräddfilen och bikarbonaten i en egen skål - låt de vila i 5 min, sen rör man ner det i äggsmeten.
- Mjöl, bakpulver, nypa salt, vanilljsocker vänds ihop först sen ner i smeten.

Smeten är ganska tjock - men god!

Ta en lite högra bakform och ta ett lager med smet, sen pudra över kanel och socker, smet, kanel och socker.. ja ni förstår principen!

In i ugenen 175 grader i c:a en timme längst ner i ugnen...

NJUT!





Hemma hos - Marita





Vi hälsade på hemma hos en vän till min faster när vi var i Torsby. Det var nog de finaste lilla hus jag sett! Med tanke på att hon hade den stilen som jag älskar så trivdes jag som ett barn på julafton...

Visst är de tjusigt?


Mårbackakaka!



Kaka från Mårbacka!

200 gram smör
2½ DL socker
3 st ägg
200 gram skrädmjöl
1 tsk bakpulver
1 msk mjölk
3 dropper bittermandelsolja

- Rör smör och socker pösigt
- rör ner ett ägg i taget
- tillsätt skrädmjölet och rör ner mjölk + oljan.
- Häll smeten i en smord och bröad form
- Grädda i nedre delen av ugnen. 175 grader i c:a 50 min.

Servera med grädde och lingon!
mums!


Kladdig kaka

... utan smör och utan socker! Och den var faktiskt godare än jag trodde!

1 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
en nypa salt
1 dl rostad kokos
1 dl honung
1½ dl mjölk
1½ dl mjöl
3 msk kakao


Jag serverade det med lite melonbitar!

TESTA!


Sommarmat?

Det var vår middag!

Vad åt ni?
Tips på snabb och god sommarmat mottages gärna!!!


RSS 2.0